Bezetting en bevrijding van het Westland 1940 – 1945 vertelt het verhaal van vijf jaar Duitse bezetting. Vanaf de luchtlandingen op 10 mei 1940, tot de dag waarop de eerste Canadese soldaten in het Westland arriveerden, 8 mei 1945. Het rijk geïllustreerde boek maakt duidelijk hoe de Duitse overheersing diep ingreep in het leven van de bevolking. Niet alleen door de Arbeitseinsatz en de gevolgen van de aanleg van de Atlantikwall, maar ook door de toenemende schaarste, de angst voor neerstortende V1’s en V2’s, en de onzekerheid over de afloop van de oorlog. In het boek is ook aandacht voor het tragische lot van de kleine Joodse gemeenschap in het Westland en voor het ontstaan van het verzet.

De door verschillende auteurs geschreven hoofdstukken worden afgewisseld met persoonlijke portretten van de laatste ooggetuigen. Doorleefde verhalen die ook 75 jaar na de bevrijding nog steeds diepe indruk maken. De vele, vaak nog nooit gepubliceerde foto’s geven een indringend en soms verrassend beeld van de vijf bezettingsjaren. Samen met de verhalen én zes opgenomen routes langs historische plekken, maken ze de bezettingsgeschiedenis van het Westland zichtbaar en invoelbaar.

240 pagina;s, hardcover, € 32,95 

 Als u via Scheurmail bestelt krijgt u een 28 pagina’s dikke fullcolour brochure van een wandelroute in Hoek van Holland cadeau!!

Bezetting en bevrijding van het Westland 1940 – 1945

  • Model: Boek
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • €32,95

  • Excl. BTW: €31,08